Водещи новини

„ОПТИКС“ АД отново е сред големите дарители на „Българската Коледа“

Даренията за 18-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 

надхвърлиха 1 милион 357 хиляди след края на традиционния благотворителен концерт, който се излъчи в ефира на БНР и БНТ в празничната вечер на Рождество Христово. От началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в началото на декември, в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили близо  1 100 000 лв.
Сред големите дарители е панагюрската фирма „ОПТИКС” АД с 10 000 лева. Няколко поредни години „ОПТИКС“ АД дарява тази сума, показва списъкът с дарители на сайта на иниициативата.
На 25 декеември са изпратени 235 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 
Участниците в концерта, който тази година за първи път бе излъчен на запис, се обединиха около каузата „Заедно за децата с хронични заболявания“. За целта „Българската Коледа“ ще осигури съвременна високотехнологична апаратура на детски клиники и отделения в цялата страна. Със събраните средства ще бъдат подкрепени диагностиката, лечението и рехабилитацията на децата.
18-ото издание на благотворителната инициатива ще продължи до края на ноември 2021 година.
Заявления за подпомагане на деца се приемат през цялата година.
Желаещите да дарят средства могат да го правят целогодишно чрез SMS на 1117, с банков превод, чрез сайта www.bgkoleda.bg и системата ePay.bg.

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.