Водещи новини

С COVID-19 от Панагюрище са още 5 мъже и 5 жени. Една от тях е лекар в МБАЛ „Уни Хоспитал“, в която и клинична лаборантка е заразен

РЗИ – Пазарджик информира днес за 40 положителни проби за COVID-19 през последното денонощие.

От новорегистрираните 6 са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на 23 жени и 17 мъже. Жените са на възраст от 22 до 80 години и са от:  Пазарджик – 10, като от тях 3 са хоспитализирани в МБАЛ „Пазарджик“. Една от жените с положителна проба е клиничен лаборант в МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище. Тя е поставена на домашна изолация. От село Овчеполци е заразена 1 жена. От Пещера – 2, едната е хоспитализирана в МБАЛ „Пазарджик“; от град Брацигово – 1, жената е медицинска сестра в УМБАЛ „Каспела“ – Пловдив; от град Батак – 1; от Панагюрище – 5, като едната е лекар в МБАЛ „Уни Хоспитал“; от град Стрелча – 2; от град Велинград – 1.
Мъжете с положителни проби са на възраст от 24 до 74 години и са от:
Пазарджик – 6, като двама от тях са хоспитализирани, единият е лекар, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, другият е хоспитализиран в МБАЛ „Хигия“;  от Велинград – 1; от град Брацигово – 1; от град Пещера – 1; от град Септември – 1, от село Варвара – 1; от град Стрелча – 1; от град Панагюрище – 5.
Починала е жена на 72 години от град Пещера, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“. Жената е била с придружаващи заболявания артериална хипертония и мозъчно-съдова болест.
РЗИ изказва съболезнования на близките на починалата.
Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.

Вижте още

Търсене на решение на проблеми, но и желание за доброволчество в приемните дни на кмета

Недоволство от предоставяните през последните години социални услуги на деца с увреждания;  жалби заради липса …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.