понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Силвана Байкова от СК „ОПТИКС“ грабна златния медал на държавното по кикбокс

 

Забележителен успех постигна Силвана Байкова от панагюрския клуб „ОПТИКС“ на държавното първенство

по кикбокс, което се проведе на 4 и 5 юли в Пазарджик. Тя бе претендент за медал в дисциплината фулконтакт, при който се играят 3 рунда по 2 минути. В категория 52 кг., в която 15-годишната Силвана играе, нямаше срещу кого да се изправи. Затова по време на състезанието се наложи да се състезава хем при по-големите, хем при по-тежките – до 60 килограма, за което се иска не само доста кураж, а и отлична подготовка. 
Силвана Байкова демонстрира и кураж, и концентрация, и завидна подготовка. Спазвайки стриктно указанията на треньора си Здравко Еров, състезателката на СК „ОПТИКС“ още в първия рунд постави в нокдаун противничката си, а след втория рунд мачът приключи и Силвана Байкова се качи на първото място в почетната стълбица, за да получи златния медал. 

Треньорът на медалистката Здравко Еров е много щастлив от успеха на Силвана и разказа, че, за да стигне до първото място, тя е тренирала в продължение на 3 седмици всеки ден по три пъти.
 

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.