понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Двама панагюрски лекоатлети на почетната стълбица след многобой – единият със сребърен медал, другият с бронзов

На 5 юли на националния стадион“Васил Левски“ приключи многобоят за 18-годишни юноши и девойки, мъже и жени,

в който участваха и състезатели на КЛА „Оборище“ – Панагюрище. В десетобоя при мъжете участваха 11 състезатели, от които след тежка и оспорвана битка завършиха 6, разказа треньорът на лекоатлетите от „Оборище” Катя Кроснарова.
Макар и юноша, лекоатлетът Иван Иванов от панагюрския клуб „Оборище“ се включи в десетобоя при мъжете и показа изключителен спортен хъс и воля. След всяка дисциплина класирането се променяше, но в последната дисциплина – 1500 м, с шампионското си бягане и личен резултат 4,12,00, Иван Иванов спечели сребърен медал, нареждайки се след двегодишния шампион при мъжете Васил Власов от клуба на „КЛАСА“ – София.
Трети стана друг панагюрец – Даниел Немски, който е възпитаник на Катя Кроснарова в КЛА „Оборище“, но сега е студент в НСА и се състезава за „КЛАСА“ – София. 
На почетната стълбичка се качиха Васил Власов с 6317 точки, Иван Иванов с 5133 точки и Даниел Немски с 4974 точки. Панагюрецът Георги Огорялков завърши шести.
Макар и да не стигнаха до медал, при девойките и юношите от КЛА „Оборище“ отлично се представиха Теодора Тропчева, класирала се на 5 място в седмобоя, и Момчил Поптолев. Много добро впечатление  направиха Николета Карабойчева, Мариела Стоилова, Ивон Гърбешкова, Лука Ралчев, Карлос Димитров.
Тази седмица предстоят стартовете за 16-годишни, индивидуално.


Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.