Водещи новини

230 души медицински персонал е с положителна проба за COVID-19

Тази сутрин изнесе секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов съобщи, че за COVID-19 новите положителни

проби са 38, с които общият брой ДОСЕГА в страната става 2138. От тях 321 души са в лечебни заведения, от които 49 в интензивни структури. Активните случаи са 1491. Излекуваните лица са 545. 
Регистрираните през изминалото денонощие 38 случая са разпределени по области, както следва: Благоевград – 10; Велико Търново – 1; Видин – 2; Кюстендил – 2; Перник – 1; Плевен – 1; Разград – 5; Русе – 1; Сливен – 1; Смолян – 1; София – 7; Ямбол – 6.
Починалите с положителна проба за COVID-19 лица през последното денонощие са три: в МБАЛ във Видин – мъж на 69 г., който е страдал от хронична бъбречна недостатъчност и артериална хипертония. В МБАЛ във Велико Търново – мъж на 56 г., който е имал диабет и развит възпалителен процес в областта на бедрото. Третият смъртен случай е на 69-годишен мъж в МБАЛ-Гоце Делчев, който е страдал от диабет и ХОББ. Имал е и усложнения след прекаран миокарден инфаркт.


 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.