Водещи новини

НВО след VII клас ще е на 15 и 17 юни, като ще отпадне част от материала. НВО след IV и след X клас НЯМА да има

Тази сутрин министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обяви на брифинг в Министерския съвет датите,

на които ще се проведе националното външно оценяване след VII клас по БЕЛ и математика. Изпитът по български език и литература ще е на 15 юни с начало 9.00 часа, а не 8.00 часа, както досега.
От НВО по БЕЛ ще отпаднат темите за сложно съставно и сложно смесено изречение, както и няколко произведения: „Бай Ганьо пътува“ на Алеко Константинов, „Неразделни“ на Пенчо Славейков, „Заточеници“ на Пейо Яворов, „По жътва“ на Елин Пелин и „По жицата“ на Йордан Йовков.
НВО по математика ще е на 17 юни от 9.00 часа.
Материалът, който ще отпадне от изпита, е: неравенства – линейни неравенства с едно неизвестно ax + b < 0, ax + b > 0, ax + b ≤ 0 и ax + b ≥ 0 и неравенства, свеждащи се към тях чрез еквивалентни преобразувания; неравенства между страни и ъгли в триъгълника; неравенство на триъгълника; моделиране с неравенства · Успоредник. Видове успоредници – правоъгълник, ромб, квадрат

След IV и след Х клас тази година НЯМА да има национално външно оценяване, НО диагностика ще се направи следващата учебна година, съобщи министър Вълчев. Той подчерта, че няма да се пишат оценки нито на учениците, нито на учителите, нито ще се оценяват училищата. Освен това диагностиката НЯМА да е във всички училища, а ще се направи извадка.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.