петък , 26 април 2024

Още една положителна проба за коронавирус в Пазарджик, в България заразените досега са 1234

От РЗИ – Пазарджик съобщиха тази сутрин за потвърден от Националната референтна лаборатория положителен резултат

за COVID-19 на 54 годишен мъж от град Пазарджик. Той е съпруг на хоспитализизраната 50 годишна жена в „Инфекциозно отделение“ на „МБАЛ-Пазарджик“ АД и е настанен за лечение в същото отделение.
Към настоящия момент мъжът е в добро общо състояние.
Обхванати са контактните лица.
На 24 април от област Пазарджик са изпратени 17 проби за изследване, поставените под карантина са 11 души,  а общият брой на хората под карантина в областта бе 898.
Тази сутрин на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор прф.Венцислав Мутафчийски обяви, че
  потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 1234. За денонощието увеличението е със 63 души. Активните случаи са 983, от които в болници са 285 човека. От тях интензивните са 41. Най-голям е броят на зарезените в София – 639. 
Излекуваните от заразта до момента са 197 души. Сред тях има трети излекуван пациент, след като е бил интубиран и е бил под интубация 38 дни.
У  нас в момента изследвания за COVID-19 се правят l 18 лаборатории , а в началото на пандемията това ставаше само в една, допълни проф.Мутафчийски. 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.