Водещи новини

Четири са новите положителни проби за коронавирус в област Пазарджик на 22 април. В България заразените са 1081

Тази сутрин Регионалната здравна инспекция в Пазарджик уведоми, че в късните часове на 22 април са потвърдени

три положителни резултата за COVID-19Два от тях са на мъж на 32 години и на 2-годишно дете от Пазарджик, които са в роднинска връзка с обявената 50-годишна жена, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД, през вчерашния ден.
Третият резултат е на 44-годишна жена от с. Говедаре. Тримата са в сравнително добро състояние, на домашно лечение под наблюдение. Издирени са контактните им лица и се поставят под 14-дневна карантина.
По-рано вчера бе потвърден положителен резултат от Националната референтна лаборатория за COVID-19 на 64-годишна жена от град Велинград. Жената е без симптоми, поставена на домашна изолация и наблюдение от личния лекар. Издирени са контактните й лица и са им взети проби. Жената е била в контакт по време на празниците със своята дъщеря, която живее в град Банско.
Тази сутрин на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф.Венцислав Мутафчийски съобщи, че за последното денонощие положителните проби за COVID-19 са 66, с които общият брой на заразените в България става 1081. От тях 39 са на деца до 18 години, а активните случаи са 841. Излекувание са 190 души.
Починалите досега  с положителни проби са 50, като огромна част от тях
са имали придружаващи заболявания /най-често хипертония, диабет, онкоболни…/.
Загиналите по пътищата на Бългаария за първото тримесечие са 100, съобщи гост в сутрешното предаване на бТВ.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.