Доброволците за предотвратяване на заразата с COVID-19 в България се увеличават

 

В 233 общини в България има обучени, подготвени и екипирани доброволци преди всичко за действия

при пожари, защита на населението и предотвратяване на последствията от бедствия и аварии. Всички те са ръководени от кметовете.
Общият брой на доброволците в България е 3 260, които в момента се занимават с приемане и предаване на сигнали от възрастни хора. Това съобщи главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „ПБЗН“, по време на брифинга днес в 17 часа по повод ситуацията с коронавируса в България.
Той каза, че все повече физически лица изявяват желание да са доброволци и ще бъде направено всичко възможно те да бъдат включени в борбата за предотвратяване на заразата с коронавирус.
Главен комисар Николов съобщи, че най-голяма необходимост в момента има нужда от доброволчество в 3 основни посоки: за подкрепа в лечебните завадения, за социалните служби и за регионалните здравни инспекции. Необходими са и доброволци, които да се включат в подкрепа на службите на реда, на ГКПП и областните контролно-пропускателни пунктове, допълни главен комисар Николов.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД ви поздравява с 3-ти март

„ОПТИКС“ АД ви поздравява с 3-ти март – национален празник на Република България! Нека светлият …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.