петък , 26 април 2024

В 10 областни центъра има заразени с коронавирус. Общият им брой е 127 души

 

В 10 областни центъра в България вече има заразени с коронавирус, обяви на брифинг председателят на Националния оперативен щаб

за борба с коронавируса генерал-майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски. Сред новите областни центрове е Добрич. Всички болни, настанени в лечебни заведения, са в добро състояние, с изключение на пациента, интубиран в „Пирогов“. Общият брой на заразените към 16.30 часа е бил 127 души, от които починалите са трима.
Генерал-майор Мутафчийски поясни, че в България се намират резерви на хининови препарати 
Имаме към 35 000 дози на хининова основа, които са за 35 000 души. Има възможност за производство на още, каза той и добави, че вече има забрана за износ на медикаменти на хининова основа.
Ген. Мутафчийски съобщи, че е упълномощен от бизнесмена Кирил Домусчиев всички налични лекарства на хининова основа, които фирмата му е успяла да намери и изкупи, да бъдат дарени на Министерството на здравеопазването за лечение на български граждани. Домусчиев ще купии 5000 теста за коронавирус за българските граждани.

 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.