четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини

Учебната година няма да е нулева

 

Няма да има нулева учебна година, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев

на брифинг в Министерския съвет. По повод дистанционното обучение на учениците до 29 март той съобщи, че всяко училище само е избрало формата съобразно техническите си възможности. На всички училища са изпратени акаунти за работа в платформата на Майкрософт TЕAMS, което е безплатно. „Създали сме профили на всички ученици и учители, това е системно решение. Но е най-добре да работят с платформите, с които са свикнали“, каза министърът.
С мобилните оператори са водени разговори да има повече точки в кварталите с децата, в селата, където нямат интернет свързаност и частично да се реши проблемът. При липса на устройства – ще се работи по телефона, медиатори ще предоставят разпечатани материали по домовете при всички мерки за сигурност, обясни министър Вълчев.
Той съобщи, че отпадат предварителните кандидатстудентски изпити в университетите.
По повод организацията на учителите за дистанционното обучение министър Вълчев коментира:
Видях професионализъм и отдаденост, обнадежден съм за промяна в образователната система.
 

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.