Плувците на СК „Каменград“ се върнаха с 38 медала от турнира „Шампион“

 

През изминалата събота в Пазарджик се проведе 12-ото издание на Международния турнир по плуване „Шампион“.

 В него участваха над 230 състезатели от всички възрастови групи от 7 отбора. Един от тях бе панагюрският СК „Каменград“, който се включи с 14 състезатели, всеки от които се представи отлично и окичи гърдите си с минимум два медала.
Удовлетворение беше за треньорите им Димитър Аврамов и Екатерина Радивчева, че всички състезатели подобриха личните си постижения в отделните дисциплини.
Завиден резултат направи Теодора Ракова на 50 м и 100 м свободен стил и Симеон Бобеков, на когото стотни от секундата не достигна, за да изплува 100 м свободен стил под минута.
Кристияна Поибренска завоюва своите дългоочаквани медали – сребърен на 100 м свободен стил и бронзов на 50 м бътерфлай. Макар да тренира само от 3 месеца, отлично се представи Миглена Гулекова, която спечели сребърен медал на 50 м гръб. Своите спортни умения демострира и Милиян Сурлеков, на чийто гърди блеснаха по един златен и един сребърен медал.
Блестящо се представиха Дара Маслева и Стоян Цанев, който стана първи на 50 м гръб, зае второ място на 100 м свободен стил и второ място на 50 м бътерфлай. Повече от отлично беше представянето на Кристиян Спасов, който взе най-високото отличие на 100 м свободен стил – златен медал, и сребро на 50 м гръб. Достойно се представиха Христо Йорданов, Мария Топалова, Николай Ламбов и Екатерина Димитрова, които също стъпиха на почетната стълбичка, за да получат своите призове.
Отлично постижение на 50 м гръб и 100 м съчетано плуване направи състезателят Петър Маслев, а на 50 м брус Катрин Радивчева беше ненадмината. В най-динамичната дисциплина – 8 по 50 м свбоден стил щафета, в която трябваше да участват по 4 момичета и 4 момчета от отбор без оглед на възрастта, в тима на СК „Каменград“ плуваха най-малките участници. Само неудачи на финала лишиха състезателите от сребърния медал и те трябваше да се задоволят с бронзовите отличия.
Въпреки че турнирът в Пазарджик не беше от голям мащаб, той даде добър старт на панагюрските плувци и ги мотивира да работят, и да се подготвят по-усърдно за следващите турнира от републикански и международен мащаб, коментира треньорът Екатерина Радивчева.
Следващото състезание, в което ще участват плувците на СК „Каменград“, е в Благоевград през март.
Пожелааме им успех!

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.