„Оскар“ за най-добър режисьор спечели в Румъния ученичка от СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище

Това беше първият ми проект по програма „Еразъм +“. Толкова се радвам и съм щастлива, че бях одобрена да отида в Хорезу, Румъния.

 Така започва разказа си единадесетокласничката в СУ „Нешо Бончев” Петя Недева. Тя беше в северната ни съседка от 4 до 12 януари тази година и темата на проекта беше #Best, свързана с бизнеса
Тя сподели, че е силно впечатлена от организацията на деня. Благодарение на нея всеки си е свършил работата навреме според графика. Петя казва, че преди участието си в проекта не е имала никакви познания за бизнеса, но по време на обучението си е получила доста полезна информация.
Никога не съм мислила да имам собствен бизнес като бъдеща професия, но сега ще преосмисля това. Бях разпределена на случаен принцип с четирима други участници в група, която беше наречена „Arts/Creative“, за да направя бъдещ бизнес план. Ние се справихме много добре и в последния ден на проекта трима съдии трябвяше да преценят дали планът ни е осъществими. Получихме две от три „ДА“ и това беше достатъчно, за да се почувстваме уверени в себе си за бъдещето. Това споделя с плам Петя Недева. Тя е горда, че благодарение на този бизнес план е получила символичен „Оскар“ за „най-добър режисьор“. След завръщането си Петя продължава да поддържа връзка с другите участници в разработването на бизнес плана. 

Ученичката от СУ „Нешо Бончев“ сподели, че по мащаб Хорезу е град като Панагюрище и всичко, от което са имали нужда, е било в близост до хотела, в който са били настанени. Храната не е била много различна от българската. За плюсовете от участието си в проект по „Еразъм+“ Петя Недева казва:
Това, което най-много ми хареса в програмата за младежки обмен, е, че се запознах с хора от различни националности и сега сме приятели. Имаме толкова много спомени заедно и се надяваме да се видим отново! Нито миг не съм се почувствала неразбрана или нещастна, всички се грижиха всеки един да се чувствам на мястото си. Всеки ден исках да прекарвам колкото се може повече време с всички. Оставах всяка нощ до толкова късно, докато вече не мога да държа очите си отворени, но си заслужаваше. Всяка вечер завършвахме с песни, всички пяхме заедно, беше толкова вълшебно и се чувствах като у дома си. Програмите за младежки обмен са шанс за мен да практикувам английския си език и да развивам своите комуникационни умения. Бих искала да участвам и в други програми за обмен, защото те са възможност  да уча и да раста. 

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.