Водещи новини

По два медала блеснаха на гърдите на седем кикбоксьори на СК „ОПТИКС“

И седемте състезатели на панагюрския СК „ОПТИКС“ се представиха отлично на държавното първенство по кикбокс- татами стилове,

което се проведе в Бургас на 5 и 6 октомври. И седемте състезатели се върнаха не с по един, а с по два медала.
При юношите старша възраст в категория 63 кг. изключителна игра, наситена с драматизъм, направиха Стайко Танковски и Гаврил Христосков. Двамата си размениха местата на почетната стълбица при награждаването за различните стилове.
Стайко Танковски спечели първо място в стила кик лайт и второ място на лайт контакт, а Гаврил Христосков взе първото място на лайт контакт и второто на кик лайт.
 
В същата категория, но при младшата възраст, техният съотборник Нено Чернирадев демонстрира много добра техника и успя да окичи гърдите си с бронзови  медали и в двата стила – кик лайт и лайт контакт.
В категория 69 кг., старша възраст, в стила кик лайт Цвятко Цветков показа изключителни концентрация и прецизност, които му помогнаха да вземе първото място на кик лайт и трето на лайт контакт.

В същата категория и възраст Лъчезар Ковачев също направи много добра игра и се класира на трето място и на кик лайт, и на лайт контакт. 
При младшата възраст в категория до 32 кг. Николай Такучев беше безусловен и грабна първите места и в двата стила – кик лайт и лайт контакт.
При девойките Силвана Байкова направи умели технични комбинации, с които си осигури два сребърни медала – на лайт контакт в категория 50 кг. и на кик лайт в категория 55 кг.

„Много, много съм доволен от представянето в Бургас! Сега няколко дни ще имаме почивка и почваме подготовка за състезанието по таекуон-до в Перник и после за кикбокс в София“, коментира треньорът на медалистите Здравко Еров.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.