Водещи новини

На 17 юни е НВО на седмокласниците по български език и литература

 

На 17 юни е писменият изпит на седмокласниците по български език и литература.

Той ще започне в 9.00 часа и ще продължи до 11.30 часа. Националното външно оценяване съдържа 26 въпроса, от които 18 ще са с избираем отговор от 4 възможни, а последният ще е дидактическа задача за трансформиращ преразказ на непознат текст.
Важно е да се знае, че тази година седмокласниците ще пишат с черен химикал, защото работите ще се оценяват електронно чрез сканиране, както на държавните зрелостни изпити. Друга новост тази година е, че листовете, върху които ще пишат учениците, ще имат индивидуален баркод
Седмокласниците трябва да носят служебната бележка с входящия номер и документ за самоличност. Ако нямат лична карта, това може да е ученическа карта или бележник.
 Изпитът по математика ще е на 19 юни, като тези дни ще са неучебни за всички ученици.
Учениците ще могат да излизат след първия час.
Подаването на документите за участие в класирането ще става изцяло електронно тази година чрез системата, качена на сайта на образователното министерство. Това може да стане както от вкъщи, така и от училищните гнезда за тези родители, които нямат достъп до интернет.
Желанията на учениците се подреждат по паралелки, като всяка от тях има индивидуален код. Няма ограничения в броя на посочените паралелки. Те трябва да са достатъчно, за да може детето да се класира.
От МОН съветват да се погледне статистиката от миналата година, за да може да се прецени доколко в посочената паралелка детето реално ще може да влезе, и да се посочват толкова и такива паралелки, които отговарят на неговите резултати.



Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.