Водещи новини

Белишки се готви да кметува трети мандат. Бил поканил жена и за втори свой заместник

 

Едва ли за някого би било изненада, че кметът на община Панагюрище Никола Белишки се стяга за трети мандат.

Това желание мнозина вече установиха по отношението му към жителите на общината от края на 2018 г. Доста хора коментират, че високомерието му не е в такава степен, каквато беше в края на първия му мандат и началото на втория. Градоначалникът вече поздравява хората по улиците, здрависва се с тях по различни събития, усмихва им се…
Своето намерение да е в местната изпълнителна власт още един мандат самият Белишки разкрива в интервю, публикувано на 20 май 2019 г. в 12.55 часа пред представител на сайта kmeta.bg. 
На въпроса ще се кандидатира ли на предстоящите местни избори през есента за нов мандат и каква кампания очаква до местните избори, той отговаря:
Ние винаги сме водили позитивни  предизборни кампании – не „против“, а „за“. Очертавали сме приоритетите в работата си и управленската си програма, разчитайки предимно на срещи и разговори с хората и то не кампанийно, а непрекъснато. Що се касае до местните избори – за някои политически субекти кампанията започна още миналата година. Вярвам в мъдростта и разума у хората и в това, че те ще направят правилния избор. А ако ние сме този избор, ще продължим с амбицията и старанието да надграждаме.
От края на миналата година, след като без обявени мотиви от Общинска администрация си тръгна Георги Павлов, зам.-кмет по стопанските въпроси, из различни среди се заговори, че Никола Белишки бил поканил за третия си мандат като втори зам.-кмет Надежда Пърлева. Поканата била по телефона, тъй като г-жа Пърлева работи от няколко години в Германия. По Коледно време имало и среща на четири очи в Панагюрско. Надежда Пърлева беше общински съветник в първия мандат на Никола Белишки (2011-2014) от групата „За свободна община“, но поради погрешни свои политически ходове към края на мандата, когато се избираше нов председател на Общински съвет – Панагюрище, беше „извадена“ от групата. Иначе тя бе председател на Постоянната комосия по ТСУ (Територилно-селищно устройство).
В първия и втория мандат на Белишки заместник-кмет по хуманитарните въпроси е г-жа Галина Матанова.
И други коментари се чуват на фурната относно кандидатурата на Белишки. Бил казал, че можело да се яви на изборите наесен като независим, а не от ПП ГЕРБ. Това действие също едва ли би изнанадало някого към днешна дата след драстичните размествания на пластовете по върховете на ПП ГЕРБ. Цветан Цветанов вече не е вторият човек в партията на Бойко Борисов. Преди няколко дни той избра да подаде оставка от всички постове в партията заради развихрилите се скандали по аферата апартаментгайт. И сега е само редови член. А не един или двама в Панагюрище знаят, че именно Цветан Цветанов беше партиецът, чиято ръка Белишки стискаше. 
Интересни лято и есен очакват тези, на които не им е безразлично какво става около тях и кой ще определя за какво да бъдат похарчени парите от данъците им.

 

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.