четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Ден на детето е. В Панагюрище празникът започва в 10 часа на централния площад, където ще има арт работилници и фокуси

В почти всички държави по света се празнува Ден на детето или Ден на децата.

Този празник е на различни дати и е по различен начин свързан с традицията на отделните държави.
Международният ден на децата е на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. В страните с комунистически режими празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му. След промяната на политическата система в тези страни празникът е съхранен. 
За Деня на детето Община Панагюрище организира празник „Усмихни се с мен“, който ще започне от 10:00 часа на централния площад, който ще се изпъстри с арт работилници, рисунка на лице, рисуване върху тениска, рисуване с кана и върху керамика, временни цветни татуировки, оцветяване на книжки, различни атракциони.
Децата ще имат възможност да направят заедно най-дългата рисунка и да участват в рисувателна щафета.
Панагюрецът доц.Стоян Лазаров ще представи зоокът, където всички желаещи ще могат да си направят снимки с част от неговите животни.

Водещи на празничната програма ще са веселите клоуни Коко и Мъри, които ще забавляват с фокуси и клоунади.
Маг Весо Шоу ще представи магично шоу, фокуси и шоу с балони.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.