понеделник , 6 май 2024

Учениците от ОУ „Проф.Марин Дринов“ са победители в областното състезание „Детско полицейско управление“

Във второто областно състезание „Детско полицейско управление” при ОДМВР-Пазарджик участваха 124 деца

и техните ръководители от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище. Състезанието се проведе в Спортна зала „Васил Левски” и бе открито от директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев
Отборите от петте ДПУ в региона демонстрираха усвоените знания и умения в четири различни състезателни елемента: детска полицейска лична защита, оказване на първа долекарска помощ, теоретична игра и състезателна игра по безопасност на движението по пътищата. Всеки състезателен етап бе оценяван от компетентно жури. След оспорвана надпревара и с проява на много знания и умения първото място беше завоювано от доброволците от Детското полицейско управление при ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Панагюрище, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик.
Всички деца получиха награди, защото през изтеклата учебна година те и техните ръководители дадоха от себе си много време, желание и ентусиазъм.
В залата присъстваха заместник-областният управител г-н Петър Белчев, инспектор Ваня Славчева от Главна дирекция „Национална полиция”, г-жа Елена Паскалева и г-жа Наталия „Кьосева” от РЦ-112 – гр.Кърджали, представители на ръководството на областната дирекция и районните управления, „Пътна полиция”, Регионално управление на образованието, Български червен кръст, Българската православна църква.
Като прекрасна прелюдия към същинското състезание се оказа посещението на всички доброволци в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Там те бяха посрещнати от служители в центъра и им бяха показани етапите от обучението на всеки един полицай, съобщиха от пресцентъра на областна дирекция на МВР-Пазарджик.
С голям интерес децата посетиха стрелбищния комплекс и се запознаха с видовете въоръжение и снаряжение, използвани от българската полиция. Заедно с по-големите бяха и 6-годишните малчугани от група „Буратино” при ОДЗ „Юрий Гагарин” в областния град, които също са приятели на полицаите.
Като „черешка на тортата” се оказа демонстрацията на екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, които специално бяха пристигнали за събитието в Пазарджик. Техники за лична защита, обезвреждане на опасен престъпник, задържане на група от лица, бяха само част от елементите на действията на жандармеристите пред въодушевените ученици.
Разбира се, работата на служебните кучета предизвика огромно въодушевление и желание от страна на присъстващите да се снимат с тях и техните водачи.
Във втория обучителен период на програмата, който стартира през месец октомври 2018г., на територията на област Пазарджик бяха сформирани пет „Детски полицейски управления”, едно от които е в ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Панагюрище. Негови ръководители са инспектор Павлин Караколев от РУ- Панагюрище и г- жа Павлинка Обретенова. Директор на училището е г- жа Екатерина Футекова.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.