четвъртък , 28 март 2024

Победител в националния конкурс за наградата на името на проф.д-р Л.Цоцорков е ученик от Русе

За втора поредна година фондация „Цоцорков род” отличи победителите в националния ученически конкурс на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков.


Тази година конкурсът е посветен на 70-годишнината от откриването на Панагюрското златно съкровище.

За участие в конкурса са получени 17 разработки, от тях една творба е изпратена след обявения краен срок; две творби са изпратени само по имейл, липсва хартиен носител и CD; една разработка е без предадено CD. Това съобщиха организаторите на конкурса, които уточниха, че, според предварително обявения регламент за провеждане на конкурса, посочените творби, които не са го спазили, са оценени, но са им отнети точки.
Според Регламента право на участие в националния конкурс за самостоятелно историческо изследване – „реферат” или „есе” на тема „Пътят на Панагюрското златно съкровище от древността до наши дни”, имаха учащите от 9 до 12 клас. Крайният срок за предаване на разработките беше 30 март 2019 г.
Комисията, която оценява разработките, бе в състав: доц. д-р Алексей Гоцев от НАИМ към БАН,Вяра Петрова –вр.и.д. директор на Археологически музей „Проф. М. Домарадски”, гр. Септември, и докторант по „Класическа археология” към СУ „Св. Климент Охридски”, и Васил Кацаров – уредник-археолог в Исторически музей в Панагюрище.
Комисията класира на ПЪРВО място Кристиян Цонев, XI клас, СУ „Васил Левски“,гр. Русе,
който е носител на Националната награда „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков”.
ВТОРО място е отредено за Александра Заимова, XII клас, СУ „Петко Рачов Славейков“, гр. Кърджали
ТРЕТО място печели Мартина Неделчева, Xб клас, СУ „Екзарх Антим I”, гр. Казанлък.

Поощрителни награди получават:
         Евелина Банова, Xв клас, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”, гр. Стара Загора;
         Румяна Котевска, X а клас, ПГИ „Иван Илиев“, гр. Благоевград.
Наградата „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков” ще бъде връчена на 2 май 2019 г. по време на тържествата за празника на гр. Панагюрище на м. Оборище.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.