Водещи новини

Панагюрските кикбоксьори спечелиха 4 златни медала, 7 сребърни и 7 бронзови на турнир в София

Серия от атрактивни двубои в стиловете лайт контакт и киклайт контакт показаха 12-те състезатели на СК „ОПТИКС” – Панагюрище на пролетния турнир по кикбокс за Купа София.

Той се проведе на 30 март в столичната зала „Спортен център Люлин” и бе организиран от Спортен клуб „Star Team“.
В категория 63 кг. изключителен успех с техничната си игра и в двата стила постигна
Стайко Танковски
, който спечели 2 златни медала.

В категория до 69 кг. отлично се представи Лъчезар Ковачев, който на киклайт се класира втори, а на лайт контакт трети. Успешно игра и Нено Чернирадев, който също спечели сребро и бронз, но в обратен ред на стиловете – второ място на лайт контакт и трето на киклайт. При доста оспорвана игра със сребърен медал си тръгна и Иван Михов в стила лайк контакт.
При по-малките бойци технична игра показаха петокласниците Никола Лещаров и Николай Такучев. Лещаров спечели златен медал на киклайт и бронзов на лайт контакт, а златен медал на киклайт в своята категория спечели и Ники Такучев.
Мартин Христов също се представи много добре, като се класира на второ място в стила киклайт и на трето в лайт контакт. Два медала – сребърен на киклайт и бронзов на лайт контакт, блеснаха и на гърдите на Ивайло Савлеков. Божидар Васев постигна същия резултат – сребърен медал на лайт контакт и бронзов на киклайт.
Второ място в стил лайт контакт спечели Тодор Скачков, а Петър Илчев успя да се пребори за бронз на лайт контакт.
Макар да не успя да се пребори за медал, с представянето си Дейвид Гатев показа, че има потенциал да застане на почетната стълбица на следващо състезание.

Спортното събитие се проведе по правилника на WAKO и премина при перфектна организация, коментира Здравко Еров.
Треньорът на панагюрските кикбоксьори Здравко Еров е много доволен от представянето на своите възпитаници. Той подчерта, че някои от тях за първи път се състезават и затова постигнатите резултати са с още по-висока стойност.
От 2 април спортуващите кикбокс в СК „ОПТИКС” започнаха усилена подготовка за държавното първенство, което ще се проведе от 19 до 21 април в София. Най-младият в панагюрския клуб, трениращ това източно бойно изкуство, е 7-годишният Павел Бански.
 
 
 

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.