сряда , 24 април 2024
Водещи новини

За любов, вино и сексуало здраве си говориха читалищни дейци от област Пазарджик. Предстои да споделят информацията по места

Семинарът „Любов, вино и сексуално здраве – тема за читалищни беседи“ предизвика оживление сред представителите на читалищата от област Пазарджик.

Регионалният форум се проведе на 8 февруари в Пазарджик и в него включиха представители почти от половината читалища от различни общини в областта. Темата предизвика интерес и сред обществеността.  Въодушевление настана в залата още по време на анонса, направен от организатора Радка Енчева-Кочева от Регионалния читалищен център.
Темата и целта на семинара умело пресъздадоха обучители от здравната институция: експертите Куртакова, Маврикова, Атанасова. Използвани бяха различни методи и техники на работа. Аудиторията изрази съпричастност към въпроса за сексуалното здраве на младите, към вечната тема за единството на виното и любовта във всички възрасти и смисли. Участниците надградиха знанията си за рисковете и безопасността при правенето на любов, за ползите от умерената употреба на червено вино и вредите при злоупотреба. Родиха се интересни идеи за читалищни инициативи за здравна промоция в контекста на разгледаната тема.
В седмицата около 14 февруари получената информация ще бъде кампанийно споделяна по места от читалищните секретари и библиотекари.
                   Регионалният читалищен форум на 8 февруари беше уважен от директора на РЗИ – Пазарджик д-р Фани Петрова, зам.- директора д-р Шериф и директора на Дирекция „Обществено здраве“ д-р Михайлова.
                   В края на събитието всеки от обучаващите се получи пакет здравно-информационни материали.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.