Животът е непрекъснато себеизследване, убеден е Георги Жеков, който идва отново на среща с панагюрци

На 6 февруари в Народно читалище „Виделина 1865” – Панагюрище ще има среща разговор с Георги Жеков, който е автор на 8 книги, свързани със здравето в неговата цялост.

През октомври 2018 година Георги Жеков бе един от лекторите на Втория фестивал „Здравей, здраве!“, който се проведе в Панагюрище. Тогава той изнесе пред многобройната публика лекция на тема „Живот без диета“, като разказа за препятствията, които стоят пред нас по пътя, който сме поели, даде съвети как да ги преодоляваме с по-голяма лекота. С панагюрци Георги Жеков сподели своя опит и знания, които е натрупал през последните 7 години. Опитността му е свързана с различните начини на хранене, медитативни техники, физически упражнения и методи на лечение.
„Защо сме тук?“, попита Георги Жеков аудиторията и даде своя отговор: „Да споделяме това, до което сме стигнали. Да споделяме самите себе си, да докосваме душа с душа“. И допълни, че, „ако всеки един узнае какво представлява като душа, ще се поклони пред себе си“.

През 2008 година тежък автомобилен инцидент, последван от кома и пълна амнезия, променя живота на Георги Жеков завинаги. Възстановявайки се, той се заема със задачата да открие кои са най-подходящите методи за лечение и ги описва в своите книги.

Не само здравето, а всичко, което се случва в нашия живот, е поредица от лични избори, които правим. Ако не поемем лична отговорност за тези избори, те няма как да бъдат осъзнати, т.е. осъзнатият избор за това какво правим в една или друга сфера на живота е тази огромна крачка, която ни води напред с ясно разбиране, че ние сътворяваме собствения си живот, подчерта пред панагюрци Георги Жеков миналата година. Според него ние се губим в заобикалящата ни система и забравяме кои сме.
„Няма лесен начин да бъдем. Животът е низ от върхове и спадове. Важно е да има непрекъснато напред, независимо с каква скорост се движим“, подчерта гостът. Той допълни, че, когато човек знае какво иска, винаги се намира начин. Накрая обобщи, че животът е непрекъснато себеизследване и трябва да има умереност във всичко. Според него жаждата за невидими светове може да е доста нездравословна.

Вижте още

Проведе се шестото издание на инициативата „Победителите“ в подкрепа на онкоболните

Днес в зала ”Арена Асарел” се проведе волейболен турнир „Ние сме“ – шесто издание на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.