вторник , 30 април 2024
Водещи новини

Асен Попниколов е новият председател на Сдружение „Асарел България Оупън“

Асен Попниколов е новият председател на Сдружение „Асарел България Оупън“, което е основен организатор на Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“.

Промяната в управлението на сдружението обяви досегашният му председател Иван Александров на 17 януари по време на обициалната церемония за награждаване на 10-те най-успели спортисти на община Панагюрище през 2018. На нея председателят на Асоциацията на спортните клубове Иван Нетов каза, че най-значимото спортно събитие през 2018 година в община Панагюрище е Международният турнир по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Bulgaria Open. По този повод той връчи на Иван Александров специална награда. Александров благодари за отличието и съобщи ,че предава щафетата на Асен Попниколов, давайки обещание да помага.

Ще работим здраво, за да популяризираме още повече тениса на маса в България и света, заяви Попниколов и обяви, че петото издание на „Asarel Bulgaria Open“ ще е със 190 000 долара награден фонд.
Четвъртото
 издание на турнира, 
коeто се проведе в Панагюрище през август 2018 беше с награден фонд 160 000 долара.

АСЕН ПОПНИКОЛОВ е роден в Панагюрище на 11 юли 1991 г.
Спортува тенис на маса от детските си години. Началото поставя през 2000 година.
Негов пръв треньор е Борис Влахов. Печелил е редица престижни места като състезател на СКТМ „Панагюрище“.
В момента играе  с няколко момчета в Б група. За Асен Попниколов спортът е здраве, учи на дисциплина и калява характера, създава приятелства и носи много емоции – както положителни, така и отрицателни.

Асен Попниколов завършва средното си образование в Техникума по оптика в Панагюрище, специалност „Компътюрна техника и технологии“. Дипломира се като бакалавър в МГУ „Св.Иван Рилски“ – София, със специалност „Обогатяване и рециклиране на суровини“. След това в същия университет завършва две магистратури: „Индустриален мениджмънт“ и „Добив и преработка на полезни изкопаеми“.
Работи по специалността си в „Асарел-Медет“ АД от 5 години.

 

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.