вторник , 23 април 2024
Водещи новини

Кардиологът д-р Йордан Бояджиев приема името си като дар от Бога

Павлина ВАЙСИЛОВА 

И тази година на Йордановден кардиологът д-р Йордан Бояджиев спази многогодишната традиция да празнува в тесен приятелски кръг.

За него Богоявление е ден на радост и благопожелания. Кръстен е на дядо си от гр.Батак и приема името си Йордан като дар от Бога. Припомня библейския разказ, че Йордан се е казвала свещената река. В момента, когато водачът на еврейския народ  Иисус Навиев преминава тази река и свещениците носят Божия ковчег, реката пресъхва и те минават по сухо. Това е израз на Божията сила, благодат и благословение, убеден е д-р Бояджиев и продължава разказа си: „Пример за такова свръхестествено явление е и когато Моисей преминава Червено море с божия народ, преследван от войските на египетския фараон. Не по-ярък пример и случаят със сирийския военачалник Нееман, който бил болен от проказа. Той бил посъветван от пророк Елисей да се потопи 7 пъти във водите на река Йордан. Нееман се вслушал в съвета и се очистил от проказата, която поо онова време не се лекувала“.
Д-р Йордан Бояджиев казва, че няма някакво специално ястие, което да присъства на трапезата по време на празнуването на имения му ден, но много харесва гювеч с картофи, свинско и зеленчуци. Наздравица вдига с чаша червено вино.
На българите д-р Йордан Бояджиев пожелава здраве, мир и любов в семействата, да бъдем добри и изпълнителни християни със сърцата си и Бог да благослови всички!

Вижте още

Да честваме заедно и тържествено Трети март!

Уважаеми жители и  гости на община Панагюрище, За нас, българите, Трети  март 1878 година е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.