Водещи новини

С буктрейлъри ученици от СУ „Нешо Бончев“ разширяват светогледа си

Провокирани от своя учител по английски език Силвия Бобекова, учителите по ИТ и горещата тема „Поглед към бъдещето“, 

деветокласниците в СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрищепредставиха на 3 декември буктрейлъри пред свои съученици и учители. Те отведоха аудиторията в импровизирана кино зала и под мотото „Visual reading – in a nutshell“ излъчиха своите книги в кратки трейлъри (буктрейлъри).
Учениците са прочели книги на английски език предимно от британски и американски автори – Дж. К. Роулинг („Хари Потър”), Оскар Уайлд („Славеят и розата”), Джордж Мартин („Игра на тронове”) и  разаведоха публиката в имагинерни светове.
Целта на събитието беше учениците да покажат как развиват своите дигитални и чуждоезикови компетенции в едно иновативно училище. Част от публиката бе завладяна от сюжета на някои трейлъри, от подходящо избраната музика, както и от уеб-инструментите, които бъдещите филмови режисьори са използвали.
След всеки буктрейлър публиката даваше своите топли и студени отзиви (похвали и препоръки) на разноцветни листчета.

Поредицата от впечатляващи и вдъхновяващи трейлъри затрудни журито при номинирането на победител. За целта комисия от учители по ИТ и чужд език Кристина Ракова и Антонина Футекова, асистирани от ученици и водени от критериите за номиниране, излъчиха победителя Габриела Петрова от IXв клас. Тя бе наградена с уебкамера. Поздравления за режисьорските й умения!!! Всички участници получиха шоколад, за да имат енергия за своя следващ филмов продукт.
Като финал Ментиметър (онлайн инструмент) проучи публично мнението на аудиторията. Статистическите резултати посочиха, че днешните тийнейджъри предпочитат гледането на филми пред четенето на книги и определиха с една дума, че гледането на буктрейлъри е вдъхновяващо! След събитието учителите дискутираха предимствата и недостатъците на използваните технологични ресурси, споделиха опит за добрите практики.
Буктрейлърите (книгите – накратко) бяха представени като част от европейския проект „ТИМ – Технологии и Иновативни Методи“, съфинансиран по програма Еразъм+, КД1, с договор № 2018-1-BG01-КА101-047165. Проектът има за цел повишаване качеството в образованието и квалификация на педагогическите специалисти. Стойността   на проекта е 29 524 евро и изпълнението му продължава до 30 септември 2019.
Учителите от СУ „Нешо Бончев” се включват с разнородни иновативни дейности.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.