Учители от СУ „Нешо Бончев” участваха в Национален форум за образование

Учители от СУ „Нешо Бончев” участваха в Национален форум „Образование за бъдеще”, който се проведе на 23 и 24 ноември в НДК. 

Програмата на форума предложи на участниците успешни и обещаващи практики в училище и извън училище, инициативи на бизнеса и публично-частни партньорства. В първия ден бяха представени интересни теми, свързани с образованието и неговото развитие: „Образование за икономически растеж. Умения за успешна реализация”, „Изграждане на екосистема за ефективно образование”, „Иновации в училище”, „Нови модели в образованието. Публично-частни партньорства” и т.н.
Вторият ден от инициативата даде възможност на участниците да изберат една от пет паралелни сесии в различни зали. Г-жа Горинова, заместник-директор на СУ „Нешо Бончев”, участва в сесията „Привличане, обучение и задържане на учители”.
Учителите Пенка Пенева и Мариела Варадинова, поканени от Център за приобщаващо образование, участваха в сесията „Успешното училище”.

Г-жа Пенева се включи във водещата дискусия на тема „Как да изграждаме подкрепяща среда в училище”, като имаше възможност пред колеги от различни училища да сподели опита на СУ „Нешо Бончев” от работата по проект „Едно училище за всички”.
Част от организаторите на събитието, които се натовариха с нелеката задача да поканят учители от цялата страна, за да погледнат заедно в бъдещето, бяха: Фондация „Америка за България”, „Заедно в час”, „Център за приобщаващо образование”, „Център за творческо обучение”, „Музейко” … Те бяха подкрепени от Министерство на образованието и науката
Екип „Реклама”, СУ „Нешо Бончев”

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.