Ученици от с. Енина спечелиха детска площадка за своето училище от конкурса на EVN за енергийни уроци

Ученици от с. Енина (община Казанлък) спечелиха детска площадка за своето училище ОУ „Христо Ботев“ от конкурса на EVN

за енергийни уроци. Днес, на 08.10.2018 г., в присъствието на ученици, техни родители и жители на с. Енина лентата на новата придобивка беше прерязана от представители на различни институции.
Спортната площадка е наградата, която учениците от 4 клас спечелиха в конкурса на EVN България за учебната 2017/18 година за изработване на макет на тема „Екоград“. Макетът представи идеите на учениците за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично.
Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на EVN „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология.“  За цяла Югоизточна България програмата на EVN за настоящата 2018/19 учебна година включва обучения за 12 000 ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 училища.
Повече информация за инициативата на EVN България „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“ може да намерите на:

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.