Водещи новини

В област Пазарджик са сформирани 57 екипа за обхват на деца и ученици. Адресите за обхождане в община Панагюрище са малко

Заместник-областният управител Йордан Кожухаров проведе вчера работна среща с ръководители и представители на институции в област Пазарджик,

които изпълняват дейностите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. В изпълнение указанията на заместник-министър-премиера Томислав Дончев, със заповед на областния управител Стефан Мирев се създава координационното звено (център) за осъществяване на координация между институциите на областно ниво по функционирането на Механизма от ПМС 100/2018. Ръководител на звеното е областният управител, в състава на координационният център са включени ръководителите на РУО, РЗИ, ОДМВР, РДСП, ТЗ „ГРАО“ и кметовете на общини в област Пазарджик.
            Координационното звено (център) ще координира разработването на система от мерки за превенция на отпадането на деца и ученици от Област Пазарджик от образователната система съобразно анализа на данни, събрани от Информационната система за реализация на механизма (ИСРМ).
В област Пазарджик са формирани общо 57 екипа за обхват, които до 30.09.2018г. ще обходят 136 адреса на деца и ученици, отпаднали от училище през учебната 2017/2018г. 62 от тези адреса са в община Пазарджик, 14 в община Велинград, 25 в община Септември. В останалите общини на региона адресите за обхождане са значително по-малко, събщиха от пресцентъра на Областна администрация – Пазарджик. През тази учебна година районите за обхват се обвързват с прилежащите райони на училищата и детските градини. Отговорността за извършените проверки по адреси е възложена на екипа, който работи в съответния район.

По данни на общините от началото на годината до момента в област Пазарджик са наложени общо 120 наказания по реда на Закона за предучилищното и училищно образование.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.