Предсрочно и окончателно освободиха от затвора Иван Евстатиев

Пловдивският апелативен съд потвърди на свое закрито заседание на 30 август решението на Окръжен съд – Пазарджик,

с което беше постановено предсрочно условно освобождаване за 59-годишния Иван Евстатиев – бившкмет на Стрелча и Пазарджик. Той беше признат за виновен от две съдебни инстанции, че на 15 януари 2016 г. е изнасилил 16-годишната Ирена Белухова от Стрелча, като я е привел в безпомощно състояние. Второто обвинение бе, че е опил с алкохолна напитка момичето, което не е навършило 18-годишна възраст.
На 2 май миналата година Пловдивският районен съд призна Иван Евстатиев за виновен и го осъди на 6 години затвор и 10 000 лева обезщетение за семейството на момичето. Той обжалва и Окръжният съд в Пазарджик намали присъдата му от 6 на 4 години затвор. Ивн Евстатиев изтърпяваше наказанието си в общежитие към затвора в Пазарджик.
Магистратите приемат, че Евстатиев отговаря на изискванията за предсрочно освобождаване, тъй като е изтърпял повече от половината от присъдата. След влизане в сила на наказанието той е работил като огняр, а, според началника на затвора и пробационния служител, с поведението си той е дал доказателства за своето поправяне.
Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и НЕ подлежи на протест и обжалване.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.