понеделник , 6 май 2024

Панагюрци участваха във възстановката на шипченските боеве

Една от традиционните прояви по време на честванията на годишнини от шипченските боеве през 1877 година е възстановката им от членове на Национално дружество „Традиция“.

 И тази година сред тях имаше 10 представители на Регионален клуб „Традиция“- Панагюрище начело с председателя му Методи Навущанов и съпругата му Василка. Двамата заминаха още на 24 август, за да окажат помощ по логистиката. Тази година за първи път 160 от участващите във възстановката членове на Национално дружество „Традиция“ спаха в палатки,

а възстановката на епичните боеве не беше на Св.Никола.  
И тази година панагюрци влязоха в различни роли по време на възстановката.
Тържестваа за 141 години от Шипченската епопея се проведоха на 25 август под патронажа на президента на РБългария Румен Радев, който и тази година се включи в традиционния поход. Сред официалните гости бяха още заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, политици, народни представители, кметове, общественици. Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили прие почетния строй на Националната гвардейска част и положи венец пред Паметника на свободата.
 

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.