Водещи новини

Четвърти в България станаха 14-годишните хандбалистки на Панагюрище

На държавния финал за 14-годишни девойки в гр. Сливница, който се проведе на 15, 16 и 17 юни, отборът на ХК „Панагюрище“ 

зае ЧЕТВЪРТО място. „Това класиране на нашите момичета е голям успех, като се има предвид ,че те са на 13 години. През сезона те водеха трудни битки с физически по-силните отбори на Бургас и Сливница в зоната.Пробиха квалификацията с две победи и се класираха на финала. Тук жребият ни изпрати в група със Сливница, Мартен и Белене. В първата среща нащите момичета победиха връстничките си от Белене с резултат 22:13. Втората среща в групата бе с отбора на Мартен, от когото отпаднахме на квалификацията за Купа България. Тук момичета се впуснаха в истинска битка, от която зависеше кой ще влезне във финалната четворка.Първото полувреме завърши с три гола аванс за Панагюрище 15:12, но второто полувреме беше по-трудната част от мача. В последната минута момичетата от Мартен вкараха изравнителен гол и срещата завърши при резултат 23:23. И двата отбора загубиха мачовете със Сливница, но с по-добра голова разлика нашият отбор се класира за финалната четворка“, коментира треньорът Любка Карагьозова. Тя допълни, е на финалната четтворка също е имало трудна битка. Панагюрските момичета са отстъпили физически на „Бъки“ на полуфинала, като за загубили с 20:8. Отборът на домакините пък изненадващо е загубил полуфинала от Бургас. Така на малкия финал за трето място панагюрки са имали отново среща с тима със Сливница, която е завършила със загуба.
„Класирането на нашия отбор на четвърто място тази година е максимумът, който можехме да постигнем. През новата спортно-състезателна година всички наши момичета остават в тази възраст и тогава ще се борим за медали“, обобщи Карагьозова.
Отборът на Паанагюрище е бил в състав: Дарина Кирилова, Божидара Карагьозова, Теодора Панова, Шинка Филипова, Аделина Футекова, Цветелина Пашова, Ваня Шиндарова, Габриела Щрангова, Милка Юрукова, Габриела Попова.
Шинка Филипова е включена в „идеалния отбор на турнира“.
На всеки мач е определян „играч на мача“ за отбора. За панагюрския отбор това са следните състезателки:
Шинка Филипова, Божидара Карагьозова, Ваня Шиндарова, Аделина Футекова, Цветелина Пашова.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ
1. Бъки – Габрово
2.Албатрос – Бургас
3.Никиспорт-Сливница
4.ПАНАГЮРИЩЕ
5.Мартен – Русе
6.Дунав-Белене
7.Шумен
8.Опака
От квалификацията за държавен финал отпаднаха отборите на Нови Пазар и Горна Оряховица.
На 22 юни за Каварна заминават отборите на девойките и жените, които до 26 юни ще мерят сили на държавните първенства по плажен хандбал.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.