четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Панагюрище бе домакин на държавното първенство по тенис на маса за до 10-годишни. Нашите състезатели грабнаха отборната титла

На 8, 9 и 10 юни при отлични условия в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище се проведе държавният финал за момичета и момчета до 10 г. – отборно и лично.

Участваха над 20 клуба от цялата страна с около 80 състезатели. ТК „Панагюрище“ участва с 10 състезатели.
През първия ден в отборното класиран клубът ни спечели титлата за момчета, като за нея се бориха Георги Бойчев и близнаците Матея и Йордан Генови. Втория ни отбор в състав Радостин Васев, Станислав Метанов и Петър Вакарелов се представиха достойно, като двама от тях са едва 8-годишни.
В личната надпревара Георги Бойчев завоюва два бронзови медала – 1 лично,като малко не му достигна да стигне до шампионската титла. На полуфинала загуби драматично от Йоан Николов от  гр.Тетевен. На смесени двойки завоюва бронзов медал заедно с Нина Николова от гр.Перник.“Той показа изключително добра игра и борбеност“, коментира треньорът му Борис Влахов.
Вторият бронзов медал за клуба спечели Йордан Генов на двойки заедно с шампиона в личното Йоан Иванов от Тетевен. Той също показа много добра игра и клубното ръководство се надява през следващата година да се представи още по-добре, както и другите  по-малки състезатели.
През първия ден се проведе и междузоново първенство за 12 и 15- годишни състезатели и ВРГ 2 мъже.
Много добре се представиха мъжете, завоювайки първото място. Те играха в състав: Стойко Робов, Димитър Калоянов, Божидар Васев и Иван Вакарелов. В личната надпревара Димитър Калоянов стана първи, а Стойко Робов втори
Божидар Васев спечели бронзов медал лично за юноши младша възраст.
Клубното ръководство благодари за много добрите условия, при които се проведе първенството, както и положителната оценка на треньорите от клубовете.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.