Водещи новини

Таекуондистите на СК „ОДИН“ спечелиха златни и бронзови отличия на републикански турнир в Ботевград, а кикбоксьорите от държавното в Габрово

На 2 и 3 юни в спортна зала „Георги Христов“ в Ботевград се проведе Републикански турнир по таекуон-до ITF за Купа Ботевград. 

В него сили премериха над 180 състезатели от 15 клуба в страната. Един от тях бе панагюрският „ОДИН“, който в крайното класиране при юношите и девойките взе купата за 1място.
Илчо Машев спечели първо място на спаринг, а Добри Байков успя да се пребори за първо място и на спаринг, и 1 на форма в своята категория.
Първо място грабнаха на спаринг и Стайко Танковски, и Гаврил Христосков. В категорията си на форма Гаврил се класира на трето място. Отлично на форма се представи Искрьо Загарьов, който на спаринг спечели трето място.
Мирослава Райчева и Силвана Байкова показаха добра подготовка на форма и спечелиха трети места.
При по-малките на спаринг Марко Мечев, Петър Костурков и Нено Чернирадев демонстрираха превъзходна игра и също грабнаха първи места, като Нено спечели и сребърно отличие на форма.
Малко не достигна на Николай Такучев да се окичи с медал, коментира инструкторът Здравко Еров. Той е доволен от представянето на състезателите. Той съобщи, че отлична изява са имали и състезателите по кикбокс от наскоро открития СК „Оптикс“ на д ържавното първенство за татами стилове, провело се на 12 и 13 май в гр. Габрово.
Там 
Стоянка Варадинова  е спечелила златен медал на спаринг, а Гаврил Христосков 2 сребърни медала в различни стилове. Георги Лещаров, Силвана Байкова и Мартин Христов също са завоювали сребърни отличия на спаринг, а Лъчезар Ковачев, Николай Такучев и Деница Маджарова бронзови пак на спаринг.
Здравко Еров подчерта, че участието в Габрово е второто състезание на новооткрития клуб  „Оптикс“.


Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.