понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Жителите на село Попинци не проявиха интерес към срещата с ръководството на „Асарел-Медет“ АД по повод геолого-проучвателните дейности

Втора информационна среща се проведе между ръководството на „Асарел-Медет“АД и жители на село Попинци тази вечер в залата на читалище „Искра-1872“ 

 по повод инвестиционното намерение на компанията за геолого-проучвателни дейности близо до селото.
В попинското читалище тази вечер отново бяха председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД инж. Делчо Николов, инж. Иван Чолаков – директор „Производствeно-технически дейности“, инж. Ивайло Василев – директор „Инвестиционни проекти и развитие“, инж. Мариела Джиджинкова – ръководител на отдел „Екология“, г-жа Ана Финджикова – директор „Човешки ресурси“.
От страна на жителите на село Попинци интересът беше слаб, макар да беше съобщено за нея преди дни.
Инж.Делчо Николов отново запозна присъстващите с параметрите на проекта, включващ 11 геоложки сондажа на площ 528 кв.м в участък „Коминското чукарче“. Той многократно акцентува, че дейностите ще бъдат безвредни за здравето на хората, тъй като ще бъдат използвани най-съвременната техника и водещи технологии, както и най-добрите производствени практики.



Рискът от проекта е единствено и само за инвеститора, каза изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ АД. Той беше категоричен, че компанията гарантира да изпълни всички нормативни изисквания и да осигури всички необходими средства за пълна техническа и биологична рекултивация на всички терени, които ще бъдат засегнати при геолого-проучвателните дейности.
Ще продължим да организираме тези срещи, докато хората тук се убедят, че това, което казваме, е истина, подчерта инж.Делчо Николов. Той заяви, че основен приоритет на „Асарел-Медет“ АД е опазването на околната среда и не е случаен фактът, че в компанията има три пречиствателни станции. 
Очаквайте подробности за историяята на проекта,
зададените въпроси и дадените отговори по време на срещата.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.