четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Открит урок „Обичам да пиша грамотно“ беше изнесен в Професионалната гимназия

На 25 април в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище

се проведе открит урок по български език и литература на тема „Оби4ам да пи6а грамотно“ на клуб „Обичам да пиша грамотно“ и приятели по проект „Твоят час“ с ръководител Петя Сеферинкина.
Гости бяха г-жа Иванка Тодева, гл. експерт „Образование и младежки дейности“ в община Панагюрище“, доц. д-р Атанас Шопов, директор на Историческия музей, инж. Лушка Апостолова, директор на училището, инж. Мариета Раленекова, зам.-директор на Професионалната гимназия, учители, родители и ученици.
Урокът носеше необичайното подзаглавие „С блондинки на училище“ и по забавен начин в него бяха разгледани някои граматични грешки, както и пунктуационни правила за вметнати, обособени части и приложения. Учениците от 12 клас, специалност „Икономическа информатика“, показаха своите умения да правят интересни и запомнящи се презентации. Знанията си за включените в конспекта за ДЗИ по български език и литература произведения учениците и гостите показаха в решаването на литературна кръстословица.
Водещите блондинки успешно се вживяха в своите роли, а в края на урока се оказа, че едната от тях е преоблечено момче с артистични заложби – десетокласникът Петър Василев.
Участниците в урока получиха папки с правила и химикалки, подарък от ръководителката на клуба.
Накрая имаше торта с надпис „Оби4ам да пи6а грамотно“, която беше направена от Стефания Димитрова, ученичка от 12 А клас. Тя получи такава задача, защото пише грамотно и говори правилно, а и тортите, измайсторени от нея, са винаги страхотни.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.