Водещи новини

Срещнаха се Трифон Зарезан и Свети Валентин в СУ „Нешо Бончев“

Десетки валентинки си размениха на 14-ти февруари учениците от СУ „Нешо Бончев“.

По инициатива на Ученическия съвет ден преди празника на влюбените пред учителската стая специална кутия привличаше вниманието през междучасията. Поздравления и пожелания, тайно или показно учениците адресираха до своите приятели, вярвайки, че отговорните пощальони ще доставят любовните послания на точния човек в точното време. Празникът на обичта провокира и инициатива на представителите на БМЧК. Младите червенокръстци раздаваха червени сърца с пожеланието „Обичайте се“.
Празничното настроение завладя и часа по английски език и литература на учениците от ІVв кл. и от Vа кл., защото техните учители Ваня Манчорова и Невяна Кацарева бяха организирали специално за днешния ден интердисциплинарен урок „Срещнали се Трифон Зарезан и Свети Валентин“. Петокласници разказаха за двата февруарски празника с презентации, а ученици, преоблечени като Свети Валентин и Трифон Зарезан, емоционално и в рими се представиха пред класовете и през целия час поддържаха настроението с интересни провокации към учениците. По време на празничния час децата изработваха тематични картички, попълваха кръстословици, надписваха хартиени бутилки и валентинки, опирайки се на знанията по български и по английски езици, рисуваха сърца със затворени очи и подреждаха имената на известни български и английски романтични песни.
Екип „Журналисти в действие“
Проект „Твоят час“, СУ „Н. Бончев“

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.