Всички фотографии от изложбата „Последното Северно сияние“ в памет на Стефан Чуклев са изкупени

На 6 ноември в софийската галерия „Credo Bonum“ в рамките на 4 часа имаше изложба с фотографии на Стефан Чуклев.

Тя бе инициирана и организирана от приятели на талантливия панагюрец, включваше 16 необработени кадри, без компютърна намеса, но с човешки стремеж да документират природата такава, каквато е. Озаглавена бе „Последното Северно сияние“ и бе  открита от Явор Петков, който е бил пряк ръководител на Стефан Чуклев. Г-н Петков каза:„Преди да си замине завинаги от този свят на 2 март 2017, Стефан Чуклев осъществи фотографска експедиция до Лофотен, Норвегия . Заедно със своите съмишленици той сбъдна голямата си мечта да преживее и увековечи едно от чудесата на света. Групата пропътува над 9 500 км, за да стигне до Рейне – малко рибарско градче, разположено на острова Москенесьой в живописния архипелаг Лофотен.Фотографиите, които той запечатва там, са на суровата, но съвършена действителност на мощния природен феномен.
Тази изложба споделя спомена за нашия Стефан – целеустремен мечтател, който не спираше да открива чудесата във всеки ден, щедър и великодушен, търсещ смисъла на живота в това да прави добро за другите, винаги вярващ в бъдещето, търсещ и осмислящ, истински и непримирим.
 

Стефан остави траен спомен във всеки, който имаше късмета да се докосно до него,
да сподели неговата страст към живота и да му бъде приятел.

 
В изложбата ще откриете нещо неизживяно, нещо недовършено, но съвършено.
Тя носи посланието за това колко кратък може да бъде един живот, но изпълнен с чудеса,
ако се осмелим да повярваме в тях“.
 

Всичките 16 фотографии бяха изкупени, като събраните средства ще бъдат за благотворителна кауза. Каква да е тя, ще решат членовете на Интеракт – Панагюрище. Поради силния интерес към фотографиите на Стефан Чуклев, инициаторите и организаторите на изложбата ще извадят още 6 от непоказваните.
„Задушевна обстановка, познати и непознати личности, верни приятели, хора, привлечени от любопиство към творчеството, колеги, от които Стефи беше високо оценен като програмист и като личност, фотографи, от които се учеше как да създава изкуство и на които също така много липсва, като приятел и като съмишленик, много мили и трогателни думи, изказани за него“. Така обобщи във фейсбук профила си 4-часовата изложба в Галерия „Кредо Бонум“ Борислав Чуклев. И допълва:
„Не намирам думи, с които да изразя благодарността си за жеста, който направиха колегите на Стефи, и всички, които са съдействали да се организира тази изложба в негова памет, и за пореден път да видим пътя, по който той се бе устремил“. 

Източник и снимки:
Фейсбук профилът на Борислав Чуклев

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.