четвъртък , 9 май 2024

Започва полицейската акция „Зима“, която ще се проведе в три етапа

От 1 ноември на територията на цялата страна започва традиционната акция на „Пътна полиция” – ЗИМА. 

Тя ще се проведе в три етапа. Първият е насочен към велосипедистите и превозните средства с животинска тяга, вторият  към пешеходците, третият – към автомобилистите, съобщават от пресцентър ОДМВР-Пазарджик.
Акция „Зима“ се организира всяка година и цели да насочи вниманието на всички категории участници в пътното движение върху подготовката за движение при зимни условия. По традиция първите 10 дни са отредени за разясняване и конкретни превантивни съвети за безопасност. В този период с приоритет ще бъдат проверките на велосипедистите и превозните средства с животинска тяга.
Втората част на кампанията ще от 11 до 20 ноември и тя ще насочена основно към пешеходците. През третия етап – от 21 до 30 ноември – ще се проведе кампанията „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на МПС, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.