Днес в Панагюрище се провежда фестивалът „Здравей, Здраве!“

Първият фестивал „Здравей, Здраве!“  започва днес в 10.00 часа в една от залите на хотел „Каменград“ и ще продължи до края на деня. Входът е безплатен.

Програмата включва лекции и практики на тема здраве, здравословен начин на живот и естествени методи на лечение. Фестивалът популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Стреми се да създаде информираност и да провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, да представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги, както и да насърчи специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. Фестивалът е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти,хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.
Организторите на фестивала се водят от древната максима „Здрав дух в здраво тяло“, като всяко издание на Фестивала има акцент и собствено мото и облик, но за всички остава „Доброволно, безплатно, споделено.“
Началото е поставено на 30 октомври 2010 год., когато в Културен център „Тракарт“, Пловдив, в рамките на 1 ден се провежда първият фестивал, в който участват 8 лектори.
Следващите години, с подкрепата на Община Пловдив, Фестивалът се провежда в сградата на Общински съвет – Пловдив, набирайки все по-голяма популярност и подкрепа от пловдивската общественост и 2014 година вече има над 60 лекции и практикуми. Идеята печели ентусиасти от цялата страна, които поемат факела от Пловдив и разнасят фестивалния огън из страната. В момента фестивалите „Здравей, Здраве!” се провеждат в  Троян, Казанлък, Търговище, Ямбол, Кърджали, Варна, Габрово, Добрич. Идеята и ентусиазмът обхващат и други градове, които се подготвят да станат част от семейството на „Здравей, Здраве!“. 
Фестивалът е начинание, което се реализира чрез доброволен труд на десетки физически и юридически лица.
Мотивацията е
некомерсиална, не цели печалба или реклама, а споделяне на знания и умения в полза на обществото.
 Висш орган на Фестивала е Съвета на организаторите (всеки град  за себе си!), който взема с открито гласуване своите решения при обикновено мнозинство. Заседанията на Съвета се протоколират. След приключване на Фестивала, в двумесечен срок, се прави отчет на приходите и разходите, както и на съдържателната страна на проявата. При наличие на положителен финансов резултат, същият се съхранява за следващия фестивал. При отрицателен средствата се събират от членовете на Съвета.
Предвид идеалния характер на временната неформална структура, Съветът не разпределя дивиденти измежду членовете си. За нерешени въпроси както между организаторите, така и между организатори и трети лица, се прилага Законът за нестопанските организации в България или, в по-общ аспект, действащото законодателство в страната.
Организатори на фестивала „Здравей, Здраве“ в Панагюрище са: Йога клуб „Панагюрище“, Йога клуб „Гяна“, Духовно общество „Бяло братство“ – Панагюрище и Спортен клуб по таекуон-до „ОДИН“.
 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.