В областта няма училище с издадена заповед за спиране, поради неизпълнение на предписани от РЗИ – Пазарджик мероприятия

Инспектори по държавен здръвен контрол  от РЗИ – Пазарджик  провериха готовността за новата учебна 2017-2018 година на всички 124 учебни заведения,

регистрирани като обекти с обществено предназначение на територията на областта  /117 училища, 6 филиала и 1 ВУЗ/.
Контролът започна още в края на миналата учебна година, когато бяха извършени 292 текущи проверки, с цел оценка състоянието на учебно-възпитателните заведени, съобщиха от пресцентъра на РЗИ – Пазарджик.
Предписания за привеждане на обектите в съответствие със здравните изисквания и извършване на ремонтни дейности са издадени на 38 училища. В хода на последващия контрол по изпълнение на предписанията е установено, че 27 учебни заведения са изпълнили препоръките на РЗИ.Директорите на останалите училища са подали молби до РЗИ за удължаване на срока за изпълнението, поради недостиг на финансови средства. Само в СУ „Димитър Гачев“ гр. Пазарджик ремонтните дейности ще продължат след започване на учебната година,с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“.
Най-често препоръките на РЗИ касаят отстраняване на течове от покривна конструкция,отстраняване на пропуквания по стени и тавани, измазване и боядисване на помещенията, подмяна на подова настилка,подмяна на дограма и др.
По преценка на училищните ръководства са извършени ремонтни дейности, които не са предписани от РЗИ, в: ОУ „Проф. Иван Батаклиев” – гр. Пазарджик, НУ „Отец Паисий” – гр. Пазарджик,  ОУ „Константин Величков”, с. Паталеница, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Ковачево, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” –  с. Нова Махала, ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Пещера, ОУ „Проф. Марин Дринов” – гр. Панагюрище
         Със заповед на министъра на образованието и науката от 01.09.2017 г. е разкрит Спортно училище в Пазарджик, а ПУ „Иван Вазов” –  Пазарджике трансформирано в Център за специални образователни потребности.
От 124 учебни заведения на територията на област Пазарджик 28 са държавни, 96 са общински.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.