Водещи новини

НЗОК улесни достъпа до пълния набор от електронни услуги

НЗОК обнови интернет портала си и улесни достъпа до пълния набор от електронни услуги. 

Такива са справките, които здравноосигурените лица могат да направят за общопрактикуващи лекари, лекари специалисти и лекари по дентална медицина; списък на лечебните заведения, извършващи лабораторни изследвания; списък на лечебните заведения, извършващи високоспециализирани дейности; болници; аптеки; лекарства, заплащани от НЗОК (Лекарствен списък); пациентски листи и анулирани здравноосигурителни книжки, съобщиха от Здравната каса.
Улеснен е достъпът и до Националната листа на чакащите. Услугата е разработена така, че да бъде максимално удобна за потребителите, като им предоставя в табличен вид информация за пореден номер на вписания пациент в Националната листа за планов прием на пациенти; наименование  на лечебното заведение за болнична помощ, което приема пациента; номер на клинична пътека, клинична процедура или амбулаторна процедура; инициали на пациента; дата за планов прием и пореден номер от листата за планов прием на съответното лечебно заведение.
Запазена е възможността здравноосигурените да могат да задават online своите въпроси към НЗОК.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.