събота , 20 април 2024

С официална церемония дадоха начало на Международния турнир „Асарел България Оупън“

Със символично първо разиграване на централната маса от Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса,

и младата надежда Илия Воденичаров от клуб „Асарел-Медет“ – Панагюрище, на 17 август в зала „Арена Асарел“ официално беше открито третото издание на международния турнир по тенис на маса в Панагюрище Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open
С едноминутно мълчание беше отдадена почит на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, почетен председател на организационния комитет на турнира, който ни напусна през м. май т.г. „Малко е да се каже, че той подкрепяше турнира, малко е да се каже, че под неговото ръководство „Асарел-Медет“АД стана основен спонсор.Проф. Цоцорков беше сред най-горещите му поддръжници, защото искаше само най-доброто за своя град и осъществяваше проекти, които превърнаха общината във водеща в много направления“, развълнуван каза Иван Александров, председател на Сдружение „Асарел България Оупън“ , което е основният двигател за провеждане на турнира.
Поздрав от името на министър Красен Кралев поднесе Виолета Малева, главен експерт в Министерство на младежта и спорта. В тържествената церемония участваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, който е председател на Организационния комитет на турнира, областният управител на Пазарджишка област Стефан Мирев, председателят на Общинския съвет на община Панагюрище Христо Калоянов, зам.-кметът на Панагюрище Галина Матанова, изпълнителният директор на „Асарел Медет“ АД инж. Делчо Николов, мениджърът на турнира от страна на Международната федерация по тенис на маса ITTF Вики Елефтериаде, директорът на турнира Цветозар Христов и главният съдия на турнира и ръководител на 41-членната съдийска колегия Мария Ципу.
Откритото първенство на България е едно от дванадесетте събития, в което състезателите ще се борят, освен за титла и дял от наградния фонд, и за квалификация за място на Гранд финалите на ITTF World Tour.
Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open се играе на 12 маси марка Double Fish Rollaway, а топките са DHS 40+, които са едни от основните спонсори. Мачовете се играят до 3 от 5 успешни гейма при състезателите до 21 години и при двойките, и 4 от 7 при мъжете и жените. Точките, които състезателите ще получат за световната ранглиста, са по 250 за победител и 125 при мъже и жени сингъл, по 200 за победител и 100 за финалист при мъже и жени двойки.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.