неделя , 28 април 2024

Да се ограничи законната имиграция и се премахне визовата лотария за САЩ, предвижда законопроект

Американският президент Доналд Тръмп подкрепи законодателство, което значително би променило законната имиграция в САЩ,

съобщи dariknews.bg, позовавайки се на британския в. „Файненшъл таймс“.
Законопроектът, предложен от републиканските сенатори Том Котън и Дейвид Пардю, предвижда да се намали наполовина законната имиграция в САЩ за 10 години, като рязко се ограничи възможността на американските граждани и законните жители да довеждат свои роднини в страната, посочва в. „Ню Йорк таймс“.
С предложението за ограничаване на законната имиграция Тръмп засилва дебатите за националната идентичност, икономическия растеж, трудовата справедливост и американските ценности, които присъстваха в кампанията му миналата година. Законопроектът включва въвеждане на основаваща се на заслуги система за определяне на това кой да бъде приеман в САЩ и на кого да се предоставя зелена карта за законно пребиваване. При тази система се дава предимство на кандидатите въз основа на умения, образование и език, а не на роднински връзки с хора, които вече са в САЩ, изтъква американското издание.
Планът предвижда да се ограничи до 50 000 броят на бежанците, приемани в САЩ всяка година, и да се премахне визовата лотария, при която се раздават по 50 000 визи годишно на жители на държави, от които в момента не пристигат много мигранти в Америка, посочва британският в. „Гардиън“. Въпреки подкрепата на Тръмп, законопроектът е критикуван от политици както от Републиканската, така и от Демократическата партия и едва ли ще бъде приет от Конгреса в сегашния вид.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.