Водещи новини

СУ „Нешо Бончев” спечели проект „Едно училище за всички” в конкуренция с 62 предложения

Средно училище „Нешо Бончев” спечели проект „Едно училище за всички”, втора фаза,

който дава възможност на училището да организира своите ресурси и организационно-управленски процеси така, че то да стане приобщаващо за всички ученици.
В първия етап участват пет училища, а във втория се присъединяват още десет. Бончевци успешно се включват в Програмата на Център приобщаващо образование, гр. София, като през следващите две години ще въведат м
одела за организиране на училищните процеси за изграждане на приобщаваща училищна среда с повече училища партньори и с по-широк географски обхват. Реализацията на „Едно училище за всички” се подкрепя от Фондация „Америка за България”.
В началото бяха подадени 62 проектни предложения от училища от цялата страна, като бяха одобрени десет нови.
До включването в проекта
СУ „Нешо Бончев” покри сложна критериална матрица, в която  ясно личи изразена мотивация за развиване на способностите на всяко дете, премахване на всички бариери, които могат да възпрепятстват ученето и участието, зачитайки уникалността на всяко дете.
Проведе се работна среща с директора Веска Барова и част от учителския колектив, като бяха оценени личните качества на работещите в училището, мотивацията им за участие за въвеждане на промяна, касаеща взаимно доверие.
Реализацията на проекта започна, като в периода 28-30 април в Пловдив се проведе първото обучение на лидерските екипи.
За координатор беше избрана Стефка Чинчева – специалист обучение и развитие, психолог, който ще подпомага въвеждането и реализирането на модела на панагюрското училище.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.