Водещи новини

С интердисциплинарен урок в СУ „Н.Бончев“ формираха умения за водене на диалог и изграждане на позиция за толерантност

В Средно училище „Нешо Бончев“ на 25 април се проведе интердисциплинарен урок „Русия – страна на контрастите“,

чрез който учениците от 10а клас умело интегрираха в едно знания и умения от различни области на образованието – география, руски език и информационни технологии.
Учителите Симонка Брадестилова, Василка Навущанова и Снежина Машева бяха в ролята на координатори,
инструктори, помощници и задачата им беше подобряване мотивацията за учене и
затвърждаване на придобитите знания, съобщиха от училището.
Чрез презентация ученичката  Мариела Джунова показа своето виждане по темата. Съпътстваща задача за присъстващите от 10а и 10б класове беше да подготвят подходящи въпроси от областта на географията, стопанството, традициите и културата на Русия.
Чрез отговорите на въпросите и възникналата дискусия се даде възможност  за формиране на умения за водене на диалог, изграждане на позиция за толерантност към други страни и народи, постигане на контрол и самоконтрол. По време на интердисциплинарния урок учениците бяха едновременно приемник на информация  и активен участник.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.