Водещи новини

Отборът на ОУ,,20 април“ спечели първо място в общинската ученическа викторина

На 20 април се проведе ученическа викторина „Млади родолюбци“,

посветена на 141 години от избухването на Априлското въстание и 180 години от рождението на Васил Левски. Викторината бе организирана от Община Панагюрище и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.
С по един отбор участваха и трите общински училища: ОУ „20 април“, ОУ „Проф.Марин Дринов“ и СУ „Нешо Бончев“.
Викторината премина в 5 кръга.
Журито председателства историкът доц.д-р Атанас Шопов – директор на Историческия музей в Панагюрище, а членове бяха Стефан Рапонджиев – директор на Общинска библиотека „Стоян Дринов“ и Владислав Влайков от Историческия музей.

Отборът на ОУ,,Двайсти април“ се представи най-добре и спечели първото място със 72 точки.
На второ място бе класиран отборът на СУ „Нешо Бончев“  с 69 точки,

а на трето място отборът на ОУ „Проф.Марин Дринов“ с 68 точки.

Председателят на журито доц.д-р Атанас Шопов коментира за oshtepan.com след края на състезанието, че участниците в него са се вълнували повече от блиц въпросите, което е много добре, защото се научават доста исторически данни. Според доц.д-р Шопов в бъдеще трябва да се наблегне на този елемент, като се даде повече информация за личностите от Възраждането, без чиято родолюбива и просветителска дейност нямаше да ни има. 

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.