Водещи новини

Велики вторник е. Иисус Христос разказва притчата за наемните земеделци

Днес е вторият ден от Седмицата на страданията на Иисус Христос. Той проповядва в храма и дава своите последни нравствени наставления.

„И тъй, като минаваха сутринта, видяха смокинята изсъхнала от корен. И Петър си спомни, и Му каза.
– Учителю, виж смокинята, която Ти прокле, изсъхнала. А Иисус в отговор им каза:
Имайте вяра в Бога. Истина ви  казвам, Който рече на тази планина вдигни се и хвърли се в морето, и не се усъмни в сърцето си, но повярва, че онова, което казва, се сбъдва, то ще стане. Затов ви казвам: Всичко, каквото поискате в молитва, вярвайте, че сте го получили, и ще ви се сбъдне.
И когато се изправяте на молитва, прощавайте, ако имате нещо против някого, за да прости и Отец ви, Който е на небесата, вашите прегрешения. Но, ако вие не прощавата, то и Отец ви, Който е на небесата, не ще ви прости съгрешенията.“ ( Марк 11:20-26)
В храма свещениците, книжниците и старейшините поставят под съмнение властта на Иисус и Той започва да им говори с притчи:
Един човек насади лозе, огради го с плет, изкопа лин и съгради кула, и даде го под наем на земеделци, и отиде в странство. И във времето на плода изпрати един слуга до земеделците да прибере от тях плода на лозето. А те го хванаха, бихо го и го отпратиха без нищо. И пак изпрати до тях друг слуга; и на него разбиха главата и безсрамно го оскърбиха. Изпрати и другу когото убиха; и мнозина други, от които едни биха, а други убиха. Още един имаше той, един възлюбен син. Него изпрати последен до тях, като казваше:Ще почетат сина ми.
А тези земеделци рекоха помежду си: Тоя е наследникът, елате да го убием и наследството ще бъде наше. 
И тъй, хванаха го, та го убиха, и хвърлиха го вън от лозето. И тогава какво ще стори стопанинът на лозето? Ще дойде и ще погуби тези земеделци, а лозето ще даде на други? Не сте ли чели и това Писание:
„Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Той стана глава на ъгъла; от Господа е това и чудно е в нашите очи“.
И първенците искаха да го хванат, но се побояха от народа, понеже разбраха, че за тях изрече тази притча. И оставиха Го, и си отидоха.(Марк 12:1-12)

 

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.