Водещи новини

В СУ „Нешо Бончев“ предадоха водната щафета и научиха интересни факти за водни обекти

“Да предадем водната щафета в библиотеката!”-под това мото протече поредната инициатива на СУ “Нешо Бончев”, 

посветена на Деня на водата и патронния празник.
Единадесетокласниците Станислав Костов, Цветина Онцова и Петър Терзийски “предадоха” водната щафета от 22 март, проведена с учениците от V до XI клас, и на по-малките бончевци. Те проведоха интерактивни екологични игри с отбори, сформирани на случаен принцип от третокласници и четвъртокласници. Имената на отборите, написани на атрактивни баджове, бяха свързани с водата. Такива бяха и задачите, с които отборите трябваше да се справят, демонстрирайки своите познания, любознателност и способности за работа в екип.По време на състезателната част те отговаряха на въпроси, попълваха “водни” кръстословици, научиха нови и интересни факти за водни обекти в България.

Потърсиха и подбраха най-интересната за тях информация, ползвайки компютърната мрежа на библиотека “Стоян Дринов”. Най-бързите и активни участници, които показаха най-добри презентационни умения, бяха наградени с книжки, осигурени от библиотеката, а всички получиха грамоти.
Специално подреден кът в залата напомняше на присъстващите за значимостта на водата и демонстрираше полезни печатни издания, посветени на темата.
Днес – 24 март, вратите на библиотеката бяха отворени за посетители, на чието разположение бяха изработените от бончевци материали за Деня на водата през изминалата седмица.
ИЗТОЧНИК: СУ „Нешо Бончев“

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.