понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Десетки панагюрски ученици се включиха в състезанието Spelling Bee

Ученици от ОУ“Проф.Марин Дринов“, ОУ „Двайсти април“ и СУ „Нешо Бончев“ участваха в седмото издание

 на националното състезание по английски език Spelling Bee. Целтаму е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.Участниците произнасят (spelling) буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици в страната на възраст до 14 години се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи от началото на декември 2016.
В ОУ“ 20 април“ на първо място е Микаела Славейкова, а на второ Данаил Раков.В ОУ „Проф. Марин Дринов“ на първо място е Ивона Караиванова, а на второ Константина Караджова.  В СУ „Нешо Бончев“ първенците са Дарина Метанова и Ивайла Карбанова.

Победителите в училищните кръгове ще представляват Панагюрище на регионалното състезание на1април в Пловдив.
Състезанието Spelling Bee се организира от фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” и се осъществява в партньорство с фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ в България и под патронажа на Министерството на образованието и науката.
В България състезанието се провежда от 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.