неделя , 28 април 2024

Книгата „Любиш ли, ти Бог си“ скоро ще е на пазара

Третата книга на Нидал Алгафари „Любиш ли, ти Бог си“ скоро ще излезе от печат.

Това съобщи авторът във фейсбук профила си, където конкретизира, че „от 28-ми февруари ще са на пазара продълженията на севдите на Богомил, Мехмед и Цвета, Стоян и Калина, Емин ага и Алгара, Божидар и Ангелина“.
Първото представяне на третата част от тетралогията ще е два или три дни преди 8 март, предполага Нидал Алгафари.
При гостуването си на 30 януари на Ротари клуб – Панагюрище авторът на „Боже, защо Господ лъже?“ и „Аллах, милост нямаш ли?“ обяви, че ще има четвърта част.
Той сподели, че една от целите му е чрез книгите си да върне на правилното място образа на заможния човек. Илюстрира идеята си с исторически факти, че именно заможните българи са строили училища, църкви и манастири, давали са пари за обучение на ученолюбиви младежи… Не случайно всички герои в книгите ми са заможни, подчерта Нидал Алгафари. Той обясни защо, според него, приемането на християнството трябва да стане след катехизис, а не като пищна церемония в детска възраст. Днес храмовете са превърнати в хипермаркети, 
смята авторът на „Боже, защо Господ лъже?“.
Пред панагюрските ротарианци той обясни, че за него Господ е измислената институция, и не случайно има теологичен спор необходим ли е поп като посредник между човек и Бог.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.